Muistoja: Joulu Myyrmäen kirkolla


Myyrmäen kirkolla on lähes 40 vuoden aikana vietetty lukuisia joulukirkkoja, laulettu Kauneimpia joululauluja ja kuunneltu ja esiinnytty joulukonserteissa, jopa joulusaunottu. Juhlittu joulun lasta ja joulun ihmettä monin eri tavoin.

Yläkuvassa vietetään lasten joulukirkkoa vuonna 2018. Pastori Antti Isopahkala ja varhaiskasvatuksen ohjaaja Helena Fyhr ovat avaruudessa. Pastorilla on peräti NASA:n haalari päällään. 😀 

Iltapäiväkerhon tiloihin puolestaan oli samana vuonna katettu jouluista tarjoilua ilttisperheille lasten Kauneimpien joululaulujen jälkeen. 

(Kuvat Mira Nattari-Jokisalo)

Jouluevankeliumin enkelistä konsertteihin Vickyn ja Esa Ruuttusen kanssa

Nora Savolainen kertoo:

- Laajavuoren koulussa (ala-aste) olin musiikkiluokalla ja musiikkiluokan perinteisiin kuului jokavuotinen jouluevankeliumin esittäminen kirkossa. 

- Kilpailua oli siitä, kuka sai olla Maria ja kuka iso enkeli. Itse sain tyytyä olemaan enkelin roolissa jokaikinen vuosi. 

- Mutta niin hyvin näitä opeteltiin silloin luokilla 3-6, että edelleen, tänä päivänä, voisin esittää koko jouluevankeliumin alusta alkaen itsekseni! Uskon, etten ole ainoa.

- Yläasteelle siirryttyämme jouluevankeliumi sai jäädä ja tilalle tuli perinteiset joulukonsertit. Kolmena vuotena sain esiintyä kuoroparvella kuoron kanssa, sekä myös soittaa orkesterissa. 

- Parhaiten mieleeni jäi joulukonserttiesiintyminen kera Virve Rostin ja Esa Ruuttusen. Edelleen käymme vanhojen luokkakavereiden kanssa laulamassa Kauneimpia joululauluja ja jos oikein innostutaan, laulamme äänissä. 

Joulusauna kirkolla

- Kävin siellä jouluaattona saunassa ja tapahtumassa, jossa musisoitiin ja laulettiin Kauneimpia joululauluja, kertoo Juhani Lehtonen omasta joulustaan Myyrmäen kirkolla.

- Olin yllättynyt, että Myyrmäen kirkossa oli sauna!

Kerro lisää!

Mitä sinä muistat jouluista Myyrmäen kirkolla? Hauskoja, liikuttavia, herkkiä tai huvittavia hetkiä? Voit kertoa omasi kommentteihin tai sähköpostilla vantaankoskenseurakunta@gmail.com. Lisäämme niitä tähän blogiin.


Kommentit