Myyrmäen kirkossa on erityinen akustiikka, jota suojellaan peruskorjauksessa – pienetkin muutokset vaikuttavat

Akustiikkasuunnittelija Eija Halme-Salo (vas.) ja arkkitehti Riikka Hautala ovat miettineet yhdessä parhaita korjausratkaisuja Myyrmäen kirkon alkuperäisen hienon akustiikan säilyttämiseksi, kun kirkossa tehdään peruskorjausta. Alkuperäisestä poikkeavat pienetkin rakenneratkaisujen muutokset voivat vaikuttaa kirkon äänimaailmaan. Kuvassa myös vastaava työnjohtaja Mika Mensalo.

Kirkot ovat arvokohteita. Myyrmäen kirkko on arkkitehti Juha Leiviskän arvostettua arkkitehtuuria, jota tullaan katsomaan ja kuuntelemaan säännöllisesti muualtakin maailmasta. Korjaustyössäkin tavoitteet ovat yhtä korkealla kuin alkuperäisessä suunnitelmassa.

– Täällä kaiken pitää olla viimeisen päälle, akustiikkasuunnittelija Eija Halme-Salo toteaa.

Halme-Salo on ollut mukana jo alkuperäisen akustiikan luomisessa Myyrmäen kirkkoon 1980-luvulla, joten lähtökohdat ovat hänelle tuttuja.

– Alkuperäisenä tarkoituksena oli tehdä konserttikirkko, jossa panostetaan musiikkiin. Näin tapahtuikin ja kirkossa on hienot Kangasalan urkurakentamon barokkiurut, jotka on rakennettu kirkkosalin tilaan niin, että akustiikka on paras mahdollinen musiikin kannalta.

Lue koko juttu NCC:n blogista tästä linkistä

Teksti: Nelly Haapalainen, viestintäpäällikkö / NCC 

Kommentit